19 Şubat 2011 Cumartesi

Air Algerie / Cezayir Havayolları

Pırpır uçaklarla fantastik, yerel uçuşlar yapabileceğiniz uçak firması. Pırpır uçakları sanırım tarif etmeye gerek yok, 50-60 kişilik, kanatlarında jet motor yerine pervaneli motorlar bulunan, hava boşluklarında insanın içinde büyük boşluklar ve tahribatlar bırakabilen uçaklar.

Yurtdışından gelişlerde hiç tercih etmediğim firmadır ayrıca. Her ne kadar zaman zaman lanet ederek binsem de; Cezayir'e gelirken kullanılması gereken hava yolu Air Algerie değil, THY'dir. Ama Cezayir içinde seyahat edecekseniz mecburen Air Algerie'yi kullanacaksınız, hazırlıklı olun.

Bir kere bu hava yolunun rötarsız kalkması sürpriz olur. Öyle garip uçuş saatleri vardır ki, aynı şehre birer saat arayla 3-4 uçuş görürsünüz ekranda, bazen tüm uçuşlar birleştirilerek büyük bir airbus uçakla toptan halledilir, bazen de uçaklar 2-3 saat rötarın ardından konvoy halinde 15 er dakika arayla kalkabilir. Böyle tuhaflıkları da var. Boing falan diye beklediğiniz uçağa giderken önünüze bu pırpırlardan çıkabilir ve el bagajlarınızı bile uçağın altında tekrardan kargo kısmına alabilirler. Noluyoo yaa falan diye şaşırmayın.

Uçağa bindiğinizde elinizde büyük ihtimalle, yerinizi gösterecek hiç bir bilgi kalmamıştır. Uçuş kartının büyük kısmını salondan çıkarken, kalan küçük kısmını da uçağa götürülen otobüsten inerken alırlar. Uçağın altına geldiğinizde benim numaram neydi yaa diye saf saf bakınırsınız, ki aslında buna gerek de yoktur. Ama bunu sonradan anlarsınız tabi. Çünkü herkes boş bulduğu yere oturur ve hostesler de bu konuda mutabıktır. Onlar da ses etmezler.

Uçağın motorları çalışıp da uçak hareket edinceye kadar telefonla konuşmak gayet normal bir hadisedir, ürkmeyin. Hatta uçuş boyunca çalan telefonlar, gelen mesaj sesleri falan sıradan olaylardır.

Uçuş sırasında sadece meyve suyu ve kapalı su verilir. Fazlasını beklemeyin zaten yok. Haa fazlası bir şu var, buz. Evet meyve suyu yada kolanıza buz isteyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder